Muziekles

Fiolina

Muzieklessen

 

Bij mij kunt u terecht voor verschillende lessen instrumenten, creatief musiceren, muziekinitiatie en creatief musiceren.  Ook bied ik algemene muzikale vorming (AMV) en op vraag voor groepjes ook muziekgeschiedenis aan. Hieronder volgt een toelichting per onderdeel.

 

Viool

 

De eerste noten op de viool... ik zal ze nooit vergeten.... heel onzeker ging de boog piepend, knarsend en steunend op en neer. Heel wonderlijk om dan na even die mooie klanken te horen! Viool is een heel mooi instrument en je kan er zoveel verschillende muziek op spelen.

 

Spelenderwijs leer je viool spelen, en voor je het weet speel je met kerst je eerste kerstlied!

 

Wil je graag samen met iemand viool leren? Op een creatieve en leuke manier spelen jullie al snel kleine stukjes samen, net alsof je een klein kamerorkest bent.

 

Een viool kan al voor € 29,50 per kwartaal gehuurd worden bij een professionele vioolbouwer in Groningen.

www.bertboonvioolbouw.nl


 

Zang

 

Zingen kan je overal, je hebt er niets voor nodig! Alleen een stem, een goede ademhaling en techniek. Of je nu een klassieke of popstem, iedereen kan leren zingen. De lessen worden aangepast naar niveau en naar interesse. Ook wordt er gewerkt met de verschillende jaargetijden.


 

Piano voor beginners

 

Stap voor stap piano leren spelen. Iedere week weer wat meer ontdekken.                 

 


Notenleerlessen of algemene muzikale vorming (AMV)

 

Ben je benieuwd naar de wonderen van het notenschrift? Ontcijfer op een leuke en creatieve manier het geheimschrift van de muziek.

 

Op een leuke en gezellige manier word je ondergedompeld in deze wereld. Noten leren lezen, creatief musiceren met allerlei voorwerpen, met je lichaam, met je stem.... en zo veel meer mogelijkheden! Voor iedereen wat wils.

Ben je op zoek naar meer? De lessen worden op persoonlijk niveau aangepast.


Kinderen hebben al heel wat muziek gehoord en worden steeds nieuwsgieriger. We gaan op onderzoek in een wereld vol klanken en ontdekken beetje bij beetje het muziekschrift. We zingen, improviseren, bespelen muziekinstrumenten, .... We spelen op Choroi instrumenten die een mooie zangerige zachte klank geven.

 

AMV betekent algemene muzikale vorming. Bij Fiolina leer je op een leuke, speelse en creatieve manier de geheimen van de muziektaal. We leren niet alleen over het notenschrift, het lezen van noten en ze zingen, maar ook wat alles wat er nog bijkomt. Doorheen het jaar maken we ook kennis met de verschillende instrumenten.

 

Fiolina is vernieuwend in deze lessen. Niet alleen de klassieke AMV komt aan bod tijdens de lessen. Een les is heel afwisselend en we gaan ook creatief musiceren, we zingen de notenleerstukjes en liedjes. De tijd zal om zijn voor je het weet! Voor de kinderen die willen, is het mogelijk om choroifluit te leren spelen. Ik kies bewust voor de choroifluit doordat de klank zachter en zangeriger is dan de klassieke blokfluit. Bij het creatief musiceren spelen we ook met choroi instrumenten.

 


Muziektheorie en geschreven harmonie

 

Kan je al noten lezen en leer je liever hoe je muziek kan schrijven? De theorie van de muziek leer ik je op speelse wijze kennen en muziek zal uit je pen vloeien.

 

Ook kleine groepjes zijn welkom, zo wordt het nog leuker om spelenderwijs muziek te leren.

 

 Blokfluit, altfluit en choroifluitlessen

 

Iedereen heeft al eens gehoord van de soms beruchte blokfluit... Wist je dat er ook hele mooie muziek op gespeeld kan worden en dat het ook nog eens wondermooi klinkt? Je kan sopraan en altblokfluit bij mij leren spelen!

 

De choroifluit is bij als een blokfluit maar klinkt zachter en ook wat warmer. Het is daarom ook geen gewone fluit. Ben je nieuwsgierig naar deze fluit? Kom gezellig choroifluit leren spelen en een hele andere wereld gaat voor je open!


Muziekinitiatie / muziekontdekking peuters

 

Op een speelse manier zetten peuters kleine stapjes in een wereld vol klanken. Ze leren allerlei geluiden kennen. We zingen liedjes passend bij het seizoen en gaan ook zelf muziek maken. Bij het creatief musiceren spelen we met choroi instrumenten. Deze hebben een zacht zingende toon en is voor de allerkleinsten zeer toegankelijk! Ritmiek wordt speels in de lessen toegevoegd voor de motorische ontwikkeling.Muziekinitiatie / muziekontdekking kleuters

 

Heel nieuwsgierig, net zoals kleuters zijn, gaan we verder op onderzoek in een wereld vol klanken. We zingen liedjes passend bij het seizoen en gaan ook zelf muziek maken. Bij het creatief musiceren spelen we met choroi instrumenten. Deze hebben een zacht zingende toon. In het spel leren kinderen ook improviseren en luisteren naar elkaar. Ook gaan we lekker spelen op intervalfluiten. Het is een fluit die helemaal aangepast is aan de kinderhand en die zacht en zingend klinkt. Ook wordt er aandacht besteed aan ritmiek voor de motorische ontwikkeling van het kind.Muziekinitiatie / creatief musiceren kinderen vanaf 6 jaar

 

Kinderen van 6 en ouder staan al wat meer in de wereld en kijken heel vastberaden rond. We gaan nog verder op onderzoek in een wereld vol klanken. We zingen, springen, klappen, imrpoviseren, bespelen muziekinstrumenten, ... We spelen op Choroi instrumenten die een mooie zangerige klank geven.

 

Elke week is er een nieuwe les, gaandeweg leren kinderen heel wat over ritme, toon, klank, kleur, instrumenten... zonder dat ze echt aan het leren zijn. Kinderen kunnen ook de pentatonishe choroifluit leren spelen. Dit is een fluit die helemaal aangepast is aan de kinderhand en die zacht en zingend klinkt. Bij het creatief musiceren klinkt ze dan ook steeds samen met de andere instrumenten door het gebruik van de pentatoniek.

Ervaring is niet nodig!Creatief musiceren

 

Wist je dat je bijna met alles muziek kan maken? Met je lichaam, je handen, je stem, muziekinstrumenten en ook huis, tuin en keukenvoorwerpen?

Voor jonge kinderen is dit een ideale manier om met muziek kennis te maken en langzaam die ongelooflijke wereld van muziek te verkennen.

Ritmespelletjes en klankspelen zorgen ervoor dat zowel het kind als jongere en volwassenen op een leuke en mooie manier muziek gaan maken.